VIBER ПУСНА ЧАТБОТ НА AIRBG.INFO
ЗА ЧИСТОТАТА НА ВЪЗДУХА

Нашата новина

Viber съвместно с AirBG.Info и със съдействието на SaveEcoBot, разработиха иновативен чатбот, който ще бъде наличен за всички потребители нa Rakuten Viber в България. Достъпната и лесна за навигация технология ще предостави възможност на милиони граждани мигновено и напълно безплатно да се информират за замърсяването на въздуха в реално време и за даден район от станции из цялата страна.


Viber чатботът на AirBG.Info е вид автоматизиран чат асистент, който спестява време и усилия на потребителя, като предоставя кратка и синтезирана информация по въпросите относно чистотата на въздуха на територията на цялата страна. Благодарение на интерактивната си технология, чатботът не само информира за нивото на замърсеност и фини прахови частици във въздуха, но предоставя и конкретни мерки за предпазване от вредното им въздействие, както и идеи за намаляване на тяхното влияние върху различните групи граждани. Последователите на чатбота, които искат да допринесат за каузата, дори ще имат възможност да си осиновят станция за измерване на чистотата на въздуха, участвайки в специалната инициатива на AirBG.Info.


Системата е изключително гъвкава и адаптивна, с възможности за избор, настройка на различни езици и включване към абонамент за получаване на актуална информация.

Повествовател на кампанията са специално разработените „Дишащи стикери“, които изпращат визуални послания за опазването на планетата земя. Стикерите ще бъдат достъпни за всички в стикер пазара на Viber за следващите три месеца, а всеки който ги свали, автоматично ще се присъедини към бота.

ИСКАТЕ ЛИ ДА ЗНАЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ, ПРИ ТОВА РЕДОВНО? АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!